20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

Hőgyészi levendula ismét a Vidék Mustrán!

Vidék Mustra 2012, Levendula - Farm, HőgyészKiváló lehetőség volt számunkra, hogy meghívottként részt vehettük a Vidékfejlesztési Minisztérium által rendezett Vidék Mustra termelői piacon, ahol a Parlamenttel szembeni, csodálatos épület árkádjai alatt kínálhattuk termékeinket a budapestiek és a turisták részére.

A Minisztérium közleménye szerint eddig több mint 20 ezren keresték fel a Vidék Mustra strandjait, ahol péntekenként a szervezők az őstermelőket, a magyar élelmiszereket, a vidék ételeit, értékeit, a "hazait" kívánják a budapestiek figyelmébe ajánlani a rendezvénysorozattal.

Akik végigsétáltak a hűsítő árkádok alatt, ínycsiklandó sajtok, szalámik és húsáruk, gusztusos kenyerek, lekvárok, szörpök, zöldségek, mézeskalácsok és még sok más finomság között válogathattak a család asztalára.

Munkatársainkkal a Levendulafarm saját készítésű termékeit árusítottuk a strandunkon. A csodás illat megállásra késztette az arra járókat, nagyon népszerűek voltak a levendulavirággal töltött illatosítóink, a 100 %-os tisztaságú illóolajunk és a levendula aromavizünk. Az érdeklődőket levendulával ízesített süteménnyel kínáltuk, e-mail címért cserébe csokrot lehetett kapni.

A rendezvényen nagyon sok új barátságot kötöttünk, megismerhettük árusító társaink kiváló minőségű, saját előállítású termékét. A vevőink visszajelzése, méltató dicséretek alapján nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a rendezvényt, ami lehetőséget biztosított a magyar termékek minél szélesebb körben történő megismerésére, és talán idővel a vásárlói szokásos átalakítására is.

A mi vásárlói szokásaink már át is alakultak, belenézve a hűtőszekrénybe és a kamrába már csak a „hazait” látom - nem is értem, hogy eddig miért nem a nógrádi sajtot vásároltam?

A héten a vásár átalakul, hiszen a bevezetést elősegítő állami támogatás felhasználásra került. A visszajelzések alapján már sokan keresnek bennünket a szokott helyünkön, ezért vállaljuk az új feltételeket, és ott leszünk péntekenként ( várhatóan 2012. 08.30.–ától) ismét a Vidék Mustrán.

Jöjjön el és vásárolja meg termékeinket! A vásárlás során hasznos tanácsokkal látjuk el kedves vevőinket, visszatérő vevőinknek a korábbi termékekről vásárlása során kapott nyugta bemutatása ellenében 15 % árengedményt adunk!