20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

4+1 akció a biatorbágyi termelői piacon

Szeptember 15-én szombaton termelői piaci nyílik Biatorbágyon a Faluház parkolójában. A Levendulafarm termékei kedveltek a helyi termelői piacok vevői körben, hiszen a Vidék Mustrán, Máriaremetén és Nagykovácsiban már visszatérő vevőinket üdvözölhetjük.

A helyi piacokon kizárólag termelők minőségi termékeit vásárolhatják meg a lakosok, a cél a viszonteladók kizárásával a termelők és a fogyasztók kapcsolatát szorosabbá tenni. A piacon csak személyes referenciákkal rendelkező, meghívott árusok vehetnek részt, a szervezők egyes árust személyesen megkeresnek és meggyőződnek a hitelességéről.


A piacon nyitási akcióval kedveskedünk vevőinknek, az árainkból 10%-os kedvezményt adunk, további minden kedves vásárlónk aki ugyanazon termékből négyet vásárol az ötödiket ingyen kapja.

A termékeink mellet megvásárolható itt minden –ami egy háztáji gazdaságban megterem: zöldség és gyümölcs, savanyúság, lisztek és száraztészták, házi sör, füstölt húsok, fűszernövények, sajtolt tökmag- és szőlőolaj, házi tojás, tehéntől és kecskétől való tejtermékek, magon nevelt csirke, méz, gomba, pékáru, házi szörpök és lekvárok…

Piacnyitás szeptember 15-én, szombaton, nyitva tartás 7–13 óra között, a továbbiakban pedig minden hónap harmadik szombatján ugyanígy. Mindenkit szeretettel várunk a faluházi nagyterem parkolójában.