20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

Levendulaszüret 2013

Már csak 6 hét és kezdődik a levendulaszüret! A 2012. év sikere után meghívjuk Önt és kedves családját a 2013. évi nyilvános levendulaszüretre!

Lehetősége lesz a szüretben is részt venni, levendulaszörpöt, levendulás süteményeket kóstolhat. Válogathat a helyi termelő termékei között.

Gyermekei kipróbálhatják a levendula buzogány és a levendula koszorú készítését.

- A helyi étterem levendulás ételekkel várja az érdeklődőket.
- A rendezvény ideje alatt kedvezményes áron vásárolhatja meg a Levendulafarm Kft. termékeit
- Nagycsaládosok kedvezményes belépőt válthatnak a rendezvényre.
- A levendula totót kitöltők között levendulás ajándékcsomagot sorsolunk ki.

A jegy ára tartalmaz egy csokor, saját szedésű levendulavirágot, a limonádé és a sütemény kóstolót, valamint egy 10 %-os kupont a termékek későbbi megvásárlása esetén!

Szeretettel várjuk rendezvényünkön, kérjük előzetesen regisztráljon honlapon, annak érdekében hogy az esetleges programváltozásról előzetesen értesíteni tudjuk.

Részletes program: