20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

Koszorú, csokor előrendelés

A levendulaszüret optimális időpontja a teljes virágzás ideje. A levendulavirágnak két része van, a kehely és párta. A kehely először fakószürke, és ahogy növekszik színe liláskék lesz.

Amikor a párta feltűnik a virág kontrasztosabb lesz, a világosabb lila árnyalatú pártát könnyű elválasztani a mélyebb színű kehelytől.

A levendula virágnak akkor legintenzívebb az illata és akkor a legnagyobb az illóolaj tartalma, amikor a párta elvirágzott.

Hűvös napokon a növény észleli a hőmérséklet változást, és jelentősen csökken az illóolaj tartalma. A virágot a reggeli harmat felszáradása után, napsütéses időben kell leszedni. A növény virágzási periódusa 5-6 hét, június közepétől július végéig. A vágáshoz éles eszközt (metszőollót, sarlót) kell használni, pontosan kell vágni, mert így elkerülhető hogy a vágás helyén gombás fertőzés alakuljon ki.

A levendulavirágot szárával együtt, közvetlenül a virágzat alatti első levél-párral kell vágni. A bokron maradó virágszárak a következő évi virágképződést károsan befolyásolják, míg a túl mély vágás a bekerülő levelek miatt az illóolaj minőségét rontja és fokozza a fagyérzékenységet.

Ültetvényünkön a koszorúnak és csokornak, illetve szárított, morzsolt levendulának felhasznált virágok és az illóolaj készítés céljából felhasznált virág leszedési időpontja eltérő. Míg a szárított virágok, koszorúk esetén fontos, hogy a virágok megőrizzék eredeti színűket, addig az illóolajhoz az optimális illóolaj tartalom miatt az elvirágzást követően történik az aratás.

A tavalyi és nagy érdeklődésére tekintettel szeretnénk biztosítani, hogy levendulacsokorból és koszorúból kellő mennyiség álljon rendelkezésünkre, ezért törzsvásárlóinknak lehetővé tesszük, hogy kedvezményes áron, előrendelés alapján vásárolják meg termékeinket.

Amennyiben június 30-ig megrendeli a levendulakoszorúját, szárított csokrát, levendulabuzogányt, akkor az alábbi árakat garantáljuk:

  • Levendula koszorú, kör alakú, 20 cm átmérőjű: 2400 Ft/db
  • Levendula koszorú, szív alakú: 2400 Ft/db
  • Levendulacsokor (kb. 100 szál virágból): 650 Ft/csokor
  • Levendula buzogány: 850 Ft/db

A termékek előrendelhetők az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!

Szállítás július végétől, postai úton vagy átvétel személyesen a Nagykovácsi, Nagyszénás út 27. szám alatt, vagy az alábbi termelői piacokon: Rózsák tere Termelői Piac, Nagykovácsi Termelői Piac, Máriaremete Termelői Piac. Kérjük, jelezze, hogy hol kívánja a terméket átvenni! Várjuk megrendelését!