20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

Szedd magad a hőgyészi Levendulafarmon!

2015. június 22-től 2015 július 5-ig a Levendulafarm minden nap 10.00 órától 18.00 óráig várja a hőgyészi levendula ültetvényen az érdeklődőket, akik nem tudtak részt venni a június 21-i szüretünkön, de szeretnének nagyobb mennyiségben saját kezűleg szedett levendulavirágot vásárolni.

Helyszín: Hőgyész Fő út 144. szám alatti Levendulaháznál kell jelentkezni, munkatársaink felkísérik Önöket a levendula ültetvényre.

Megközelíthető: gépkocsival  Siófok és Szekszárd között félúton, a 65-ös úton, vagy az M6-os úton Szekszárd irányból. Parkolni az ültetvénytől 100 méterre levő horgásztónál lehet.

GPS koordináták: 47.4978786 / 19.0399279;

Vonattal: Budapest-Pécs útvonalon Szakály-Hőgyész megálló, autóbusszal Siófok-Dombóvár útvonalon.

A részvétel feltételei:

1. A levendulavirágot mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel szedi (olló, metszőolló, kés)
2. A levendulát az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
3. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és felelősségére vehet részt a szedésben!
4. A leszedett virágot munkatársaink a Levendulaháznál lemérik. A friss virág ára 1000 Ft/kg. A levendulaházban lehetőség van a Farm termékeit megvásárlásra is.
5. Előzetes regisztráció nem szükséges!

További információ:

Levendula-Farm Kft.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06-30-956-2086
Gábor Ferencné