20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

Piknik a Levendulafarmon - 2017.06.23

A hőgyészi Levendulafarmon az évek óta megrendezésre kerülő Levendulaszüret mára már hagyományteremtő rendezvénnyé vált. Az elmúlt évek tapasztalatai, a részvevők visszajelzése arra motivált bennünket, hogy az idén meghosszabbítsuk a szüret időtartamát.

2017. június 23. és július 9. között levendulás napokat rendezünk, amelyre szeretettel várunk minden levendulakedvelőt. A program keretében lehetőség van a közel 4 hektáros levendulamezőn egyedi fényképek készítésére. A fényképezéshez előzetes szükséges bejelentkezni.

Minden nap kézműves foglalkozást tartunk a Levendulaházban 10 és 14 óra között ahol a részvevők a foglalkozás vezetője segítségével elkészíthetik saját levendula koszorújukat, megtanulhatják a buzogány készítés módját, gyertyát önthetnek és levendulás dekorációkat készíthetnek. 

A Levendulaházban kézműves levendulás termékeket kínálunk kedvezményes áron. Megvásárolhatják a Farm termékeit, a 100 %-os tisztaságú, gyógyszerkönyvi minőségű illóolajat, a levendula aromavizet, a különleges levendula mézet. Levendulás szörpöket, lekvárokat és csokikat is kínálunk egy helyi termelő választékából. Lehetőség van levendulás zsákok, párnák, lakásdíszek megvásárlására is.

A program ideje alatt „Szedd magad a levendulavirágot” akciót tartunk, ahol a részvevők egyénileg szedhetik le a kívánt mennyiségű levendulavirágot, és csodálhatják a közel 4 hektár ültetvény szépségét. A szedd magad akcióhoz előzetes bejelentkezés nem szükséges, minden nap 10 és 14 óra között várjuk az érdeklődőket. A szedéshez szükséges éles vágóeszközről (metszőolló, sarló, olló stb.) mindenkinek magának kell gondoskodni.


 

Részvételi díjak:

 • Fényképezés: 1000 Ft/fő
 • Kézműves foglalkozásokon a saját készítésű koszorú ára 1500 Ft/db (20 cm átmérőjű), a további termékek esetén az önköltségi árat számoljuk fel.
 • A szedd magad akció keretében a levendulavirág kilogrammonkénti ára 1200 Ft.
 • Amennyiben csak a Farmot szeretné megtekinteni és egyik programon sem vesz részt akkor a belépődíj felnőttek esetén 1000 Ft, gyermekek esetén (12 év alatt) 500 Ft. A belépődíj tartalmaz egy papírtáska mennyiségű, saját szedésű levendulavirágot.

Szeretettel várjuk! :) 


 

 • Előzetes bejelentkezés: Gábor Ferencné, +36-30-956-2086
 • Elérhetőség: 7193 Hőgyész Fő út 144.
  (A Farmot a 65-ös úton lehet megközelíteni, bejárat a Levendulaházból. A Horgásztó felőli bejárat az idén zárva lesz!)
 • A részvevők azonosítására a belépéskor kapott karszalag szolgál. Karszalag nélküli részvétel esetén személyenként 1000 Ft belépődíjat számítunk fel. A levendulamezőn mindenki a saját felelősségére sétálhat, piknikezhet, fényképezhet, időkorlát nélkül.
  (Az esetleges balesetekért (méhcsípés, metszőolló és egyéb vágóeszköz okozta sérülés stb.) felelősséget nem vállalunk!)
 • Gépjárművel parkolni a Levendulaház előtti területen, a 65-ös út mentén lehet.