20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni.

Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták. Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert? Következzen 20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajunkat:


Tudjon meg többet!

A csodálatos levendula méz

A több mint 39-féle levendula fajta közül a legnépszerűbb a francia (valódi) levendula (Lavandula angustofolia) és az Lavandula intermedia, amit a széles és a keskenylevelű levendula keresztezésből nemesítettek. E két levendulafajta a legjobb forrása a levendulaméznek. A méz karakterét nagyon meghatározza a levendula fajtája, ami az aromából kiérezhető. A levendulaméz prémium termék. Virágos, kellemes, kiegyensúlyozott, fahéj és vanília aromája, kellemes illata nyilvánvalóan a levendula komponensnek köszönhető, közepesen édes ízű.


Tudjon meg többet!

A levendula története

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek. Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare – mosni, vagy livendula – fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.


Tudjon meg többet!

Itt az ideje a levendula ültetésének!

A levendula egy olyan romantikus virág, amelyet előbb, vagy utóbb mindenki ültetni akar a kertjébe. Kétségtelen tény, hogy a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növény kedveli a száraz, napos, sziklás helyeket, de megpróbálhatjuk máshol is ültetni, remélve, hogy alkalmazkodik az élőhelyéhez. Elvégre Anglia aligha tekinthető száraz vagy napos helynek, mégis az angol kertészetek híresek a levendulatermesztéséről. Gondoljunk a ’Hidcoteés a ’Mustead fajtájú levendulára, a két legellenállóbb és legkedveltebb fajtára.


Tudjon meg többet!

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés | regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Piknik a Levendulafarmon

.

Levendula Like

 

Levendulás tejcsoki tortácskák

Hozzávalók:

  • 18 dkg tejcsokoládé
  • 17,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor (ha van, finomítatlan)
  • 1,5 tk. levendula (bio, főzéshez való)
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 4 tojás

Elkészítés:

A csokit vízfürdő felett felolvasztjuk, félretesszük, hogy egy kicsit lehűljön. A cukrot a levendulavirággal együtt aprítógépbe tesszük és addig forgatjuk amíg a levendula szét nem morzsolódik. Nem kell megvárni, míg porcukorrá alakul.)A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a 4 tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. 8 soufflé formát kivajazunk és finomra darált mandulával meghintjük, a masszát elosztjuk a formák között és 35 perc alatt 150 fokos sütőben készre sütjük. Inkább kanalazós édesség lesz belőle, belül kicsit krémes marad, ami nagyon jól illik a tejcsoki és a levendula selymességéhez.